Torsdag d. 9. marts

Kl. 10.00: Tidligere vejrvært og nuværende klimaformidler Jesper Theilgaard.

KLIMAINDSATS

Siden FN´s klimapanel blev grundlagt i 1988, har alle de rapporter, panelet har skrevet, haft den samme fortælling om at et varmere klima skaber mere ekstremt vejr. Det har verden haft svært ved at tage til sig og handle efter. Der har været modstand mod forandringer, og især modstand mod at gøre mere for de udsatte og skrøbelige lande. De rige lande beskytter sig selv først.

Den politik skaber både en moralsk deroute og en sikkerhedsmæssig problemstilling. Ganske vist mødes alle lande til det årlige COP-møde om klimaet, men det store spørgsmål om rettigheder, erstatninger og ansvar, forbliver indtil videre uløst.

Kl. 15.00: Lektor på Institut for Kulturvidenskaber SDU, Lasse Nielsen

MENNESKERETTIGHEDER OG SUNDHED, OMSORG OG SOCIALE GODER

Enhver har ret til en levefod, som er tilstrækkelig til hans/hendes og hans/hendes families sundhed og velvære, herunder til føde, klæder, bolig og lægehjælp og de nødvendige sociale goder og ret til tryghed i tilfælde af arbejdsløshed, sygdom, uarbejdsdygtighed, enkestand og alderdom.

Kl. 19.00: Festaften

Blandt andet med underholdning af musiker Palle Krabbe.


Posted

in

by

Tags:

Denne side bruger cookies som led i grundlæggende Wordpress indstillinger. Som med alle andre hjemmesider accepterer du dette, hvis du læser videre.