Onsdag d. 6. marts

Kl. 10.00: Professor emeritus, Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber, Syddansk Universitet, Nils Gunder Hansen

Vækst og litteratur

Foredraget vil indledningsvist diskutere hvorvidt det giver mening at tale om vækst i forbindelse med litteratur. Det kan både være forstået som udvikling i litteraturhistorien, udvikling i et forfatterskab eller udvikling som motiv i f.eks. den genre, der kaldes dannelses- eller udviklingsroman. Et berømt eksempel på det sidste er “Lykke-Per” af Henrik Pontoppidan, men foredraget vil fokusere på et andet af hans hovedværker, “De Dødes Rige”, som på flere måder er lidt uden for nummer. Bl.a. er kærlighedshistorien mellem Torben og Jytte meget speciel.

Kl. 14.00: Filmeftermiddag.

Se filmen: Lykke-Per

Samtale om filmen Lykke-Per og Nils Gunder Hansens foredrag.

Kl. 19.30: Gudstjeneste i Klosterkirken ved Hans Jacob Hansen


Posted

in

by

Tags:

Denne side bruger cookies som led i grundlæggende Wordpress indstillinger. Som med alle andre hjemmesider accepterer du dette, hvis du læser videre.