Tirsdag d. 5. marts

Kl. 10.00: Professor emeritus, dr.theol. Aarhus Universitet, Peter Lodberg

Vækst og teologi

Den tyske sociolog Hartmut Rosa har med udgangspunkt i et begreb om vekselvirkning (resonans) peget på, at vores forhold til natur og samfund er præget af en aggressiv indstilling. Vi er fanget i en spiral, hvor det hele tiden gælder om at vokse mere, nå længere og kunne mere. Ifølge Rosa har det ikke gjort os lykkeligere, men tvært imod mere angste for fremtiden. I modsætning til mange andre sociologer har Hartmut Rosa en positiv forventning og indstilling til teologi og kirke.

Kl. 15.00: Kunsthistoriker og formidlingsassistent, ARoS Aarhus Kunstmuseum Anne Damgren Højen

Vækst og billedkunst

Fotografiets påvirkning af kunsten. Fotografiet har haft stor indflydelse på kunstgenrer. Fotokopier masseproduceres, udbredes og forårsager stadig en kvantitativ vækst af visuelle billeder i verdenen. Dette rejser et spørgsmål om, hvorvidt kvaliteten af kunsten kan bevares på trods af denne masseproduktion.

Kl. 19.30: Friaften. Socialt samvær efter ønske


Posted

in

by

Tags:

Denne side bruger cookies som led i grundlæggende Wordpress indstillinger. Som med alle andre hjemmesider accepterer du dette, hvis du læser videre.